Shockwave therapie is een krachtige en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode die steeds vaker wordt ingezet bij fysieke klachten. Bij Impact Fysiotherapie in Emmeloord bieden we deze innovatieve therapie aan om je lichaam te stimuleren tot zelfherstel. Of je nu last hebt van chronische pijn, sportblessures of andere aandoeningen aan het bewegingsapparaat, shockwave kan een uitkomst bieden. In dit artikel ontdek je hoe deze behandeling werkt, voor welke klachten het geschikt is en waarom steeds meer mensen kiezen voor shockwave therapie bij Impact Fysiotherapie.

Hoe werkt shockwave therapie?

Shockwave therapie maakt gebruik van hoogenergetische geluidsgolven die diep in het weefsel doordringen. Deze golven stimuleren het natuurlijke herstelproces van je lichaam op verschillende manieren:

 1. Verbetering van de doorbloeding
 2. Stimulatie van celvernieuwing
 3. Afbraak van verkalkingen
 4. Vermindering van ontstekingsreacties

Tijdens de behandeling beweegt de fysiotherapeut een speciale behandelkop over het pijnlijke gebied. De geluidsgolven dringen door tot in de diepere weefsels, waar ze hun helende werking uitoefenen. Het mooie van deze methode is dat je lichaam zelf aan de slag gaat met het herstelproces, waardoor de resultaten vaak langdurig zijn.

Voor welke klachten is shockwave geschikt?

Shockwave therapie heeft zich bewezen bij een breed scala aan aandoeningen. Bij Impact Fysiotherapie in Emmeloord passen we deze behandeling onder andere toe bij:

 • Schouderklachten, zoals een frozen shoulder of peesontstekingen
 • Tenniselleboog en golferselleboog
 • Chronische rugpijn en nekklachten
 • Hielspoor en fasciitis plantaris
 • Achillespeesproblemen
 • Kniepijn, zoals jumpersknee
 • Triggerpoints en spierknopen

De effectiviteit van shockwave is wetenschappelijk aangetoond voor deze en andere musculoskeletale aandoeningen. Veel patiënten ervaren al na enkele behandelingen een significante verbetering van hun klachten.

Waarom kiezen voor shockwave bij Impact Fysiotherapie?

Bij Impact Fysiotherapie in Emmeloord staan we voor innovatieve en effectieve behandelmethoden. Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in shockwave therapie en weten precies hoe ze deze techniek moeten inzetten voor optimale resultaten. Enkele voordelen van shockwave bij Impact Fysiotherapie:

 • Snelle en merkbare resultaten
 • Niet-invasieve behandeling zonder bijwerkingen
 • Kortere herstelperiode vergeleken met traditionele therapieën
 • Persoonlijke benadering en maatwerk behandelplan
 • Combinatie met andere therapievormen voor maximaal effect

Jouw weg naar herstel met shockwave

Ben je benieuwd of shockwave therapie ook voor jouw klachten een oplossing kan bieden? Bij Impact Fysiotherapie staan we klaar om je te helpen. Onze deskundige fysiotherapeuten beoordelen je situatie en stellen een behandelplan op maat samen. We combineren shockwave indien nodig met andere technieken, zoals manuele therapie of oefentherapie, voor een holistische aanpak van je klachten.

Start vandaag nog met je herstel

Wil je af van die hardnekkige pijn of blessure? Neem dan nu contact op met Impact Fysiotherapie in Emmeloord. Onze shockwave behandelingen kunnen het verschil maken in jouw herstelproces. Plan eenvoudig online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op. Samen zetten we de eerste stap naar een pijnvrij en actief leven. Laat je verrassen door de kracht van shockwave therapie en ervaar zelf het positieve effect op jouw gezondheid en welzijn.

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan hieronder contact op met Impact Fysiotherapie. Ontdek zelf de voordelen van echografie en zet vandaag nog de eerste stap naar herstel.