geen verwijzing nog voor fysiotherapeutische behandelmethoden

Meerwaarde echografie binnen de fysiotherapie
Bij het woord ‘echografie’ denken velen direct aan het ziekenhuis. Maar wist je dat deze geavanceerde techniek ook beschikbaar is in de vertrouwde omgeving van je fysiotherapiepraktijk? Bij Impact Fysiotherapie hebben onze therapeuten een speciale opleiding gevolgd om echografie toe te passen. Dit biedt tal van voordelen voor het onderzoek en de behandeling van diverse aandoeningen.

Hoe werkt echografie?
Echografie transformeert geluidstrillingen in beelden. Een zender, ook wel transducer genoemd, zendt geluidsgolven uit die door het lichaam worden teruggekaatst. Deze golven worden opgevangen en omgezet in beelden. Dit proces maakt het mogelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de interne structuur van het lichaam, zonder enige belasting of pijn.

Waarom echografie bij Impact Fysiotherapie?
Onze expertise in echografie stelt ons in staat om een nauwkeurige diagnose te stellen en de meest effectieve behandelstrategie te kiezen. Het is een krachtige tool om:

  • Spieren, pezen, kapsels, banden en calcificaties te beoordelen.

  • Vocht in gewrichten of slijmbeursontstekingen te detecteren.

  • Dynamische beoordelingen te doen, wat essentieel is voor het begrijpen van de oorzaak van klachten.Deze nauwkeurigheid in diagnose zorgt ervoor dat je sneller en effectiever geholpen kunt worden.

Voordelen van echografie in onze praktijkVoordelen van echografie in onze praktijk

  • Veilig en pijnloos: Echografie is een niet-invasieve methode die geen pijn of ongemak veroorzaakt.

  • Dynamisch onderzoek: Het is mogelijk om de bewegingen te analyseren die pijn of problemen veroorzaken.

  • Geen ziekenhuisbezoek nodig: Deze geavanceerde techniek is direct beschikbaar in onze praktijk.

  • Gerichte behandeling: Met de inzichten van echografie kunnen we een specifiek behandelplan opstellen.

  • Opvolging van herstel: Het is mogelijk om het herstelproces te volgen door het onderzoek te herhalen.
Kosten en vergoeding
Bij Impact Fysiotherapie wordt echografisch onderzoek beschouwd als onderdeel van een reguliere fysiotherapiebehandeling. Als je aanvullend verzekerd bent, worden de kosten meestal door je verzekeraar gedekt, zonder extra kosten voor jou.

Maak de eerste stap naar herstel
Heb je last van schouder-, heup-, knie-, elleboog-, achillespees-, hielspoor- of enkelklachten? Echografie kan de sleutel zijn tot een sneller en effectiever herstel. Onze deskundige therapeuten staan klaar om je met hun expertise en toewijding te begeleiden naar een pijnvrij leven.
Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem dan hieronder contact op met Impact Fysiotherapie. Ontdek zelf de voordelen van echografie en zet vandaag nog de eerste stap naar herstel.